Sursøt wokgryte
Sursøte smaker harmonerer godt med friske grønnsaker og svinekjøtt. Denne woken er sunn, enkel og rask og lage.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 150 g sukkererter
- 1 rød paprika
- 150 g frisk spinat
- 2 sjalottløk
- 1 gulrot
Saus
Fremgangsmåte
- Lag sausen. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte og kok opp under omrøring. Smak sausen til med chilipasta, salt og finrevet limeskall.
- Del paprika i strimler, sukkererter i to på langs og finhakk sjalottløken.
- Vask spinaten og rist av vannet. Fjern den grove stilken på bladene.
- Lag bånd av gulrota f.eks. med en ostehøvel.
- Stek kjøttet raskt i en wokpanne og ta det opp.
- Tilsett deretter grønnsakene og spinatbladene.
- Stek raskt under omrøring ved sterk varme.
- Slå over den ferdige sausen og bland alt raskt sammen i woken.
- Server med et dryss av sesamfrø og gjerne med nykokt ris.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5